Trendy pro rok 2023 - Jak vybrat keramické obklady a dlažby do obýváku?

Publikováno, či upraveno dne: 04.07.2023 09:59
Obývací pokoj, často považovaný za srdce domu, je skutečným výrazem osobnosti a stylu těch, kteří zde žijí. Slouží jako prostor, kde se přivítají přátelé a hosté při společenských příležitostech. Právě proto je výběr dlaždic pro obývací prostor tak důležitý.


(The Room)

Díky mimořádně široké škále keramických dlaždic pro obývací pokoj může volba padnout na zvláště poutavé grafiky a barvy, které hrají v prostoru absolutně hlavní roli, až po minimalistické, jako neutrální základ, který podtrhne a vynese nábytek, který místnost dokončuje.


(The Room)

Obklady a dlažby: Technické vlastnosti
Keramické obklady a dlažby jsou ideální volbou nejen kvůli své estetické kvalitě, ale především pro své výjimečné technické vlastnosti. Keramická dlažba de facto zaručuje zdravý vzduch, jelikož neobsahuje žádné toxické látky a nevypouští žádné VOC (těkavé organické látky), je odolná vůči ohni a nevypouští kouř v případě požáru, je nealergenní, hygienická a snadno se čistí jakýmkoli typem čisticího prostředku. Je také ideální pro použití s podlahovými topnými systémy, protože je vynikajícím vodičem tepla. Obklady a dlažby jsou velmi odolné, pevné a proto mají dlouhou životnost.


(Lovely Patchwork)

Keramickou dlažbu lze použít v nejrůznějších designových volbách pro obývací pokoj, s originálními, poutavými designovými povrchy nebo těmi inspirovanými přírodními materiály, které nabízejí širokou škálu stále různých barev, grafik a rozměrů.


(Night Shade)

Nabídky se liší od kolekcí keramických dlaždic vypadajících jako dřevo, které kombinují krásu a teplo přírodních esencí s praktičností kameniny, po dlaždice vypadající jako mramor, kámen, beton nebo kov, dostupné v matném nebo leštěném provedení a v širokém spektru barev a mnoha rozměrech.


(Stonington)


(Stonington)

Zde jsou klíčové faktory, které byste měli zvážit při výběru obkladů a dlažby pro obývací pokoj
1. Lesklá versus matná dlažba: Lesklé dlažby jsou snadno udržovatelné a dodávají prostoru luxusní vzhled, avšak mohou klouzat, zejména pokud jsou mokré. Matné dlažby jsou méně kluzké a nabízejí přirozenější vzhled.


(Essential)

2. Formát obkladu a dlažby: Velké formáty tvoří jednotné velké plochy, které mohou vizuálně zvětšit prostor. Malé formáty nabízejí větší variabilitu a jsou často vhodnější do menších prostorů.


(Balance Stone)

3. Design: Výběr designu je velmi individuální. Obklady a dlažby dokážou napodobit téměř jakýkoli materiál, od dřeva a kamene po mramor a beton. To vám umožňuje volit podle svých preferencí a stylu vašeho interiéru.


(Magnetik)

4. Barva a tón: Světlé barvy mohou opticky zvětšit prostor a dodat mu svěží atmosféru, zatímco tmavé barvy mohou prostoru dodat hloubku a sofistikovanost.


(Foreste d´Italia)

5. Stylová kompozice: Je důležité, aby styl dlažby a obkladů odpovídal celkovému designu vašeho obývacího pokoje. Dlažba a obklady mohou výrazně ovlivnit celkový dojem místnosti, ať už hledáte moderní, minimalistický, rustikální, nebo tradiční vzhled.


(Glocal)

6. Odhadovaná zátěž a odolnost: Pokud je váš obývací pokoj velmi frekventovaný, měli byste zvolit dlažbu, která je odolná proti škrábancům, poškození a opotřebení.


(Jolie)


(Jolie)

7. Cena: Cena může hrát významnou roli při výběru obkladů a dlažby. Zahrnout byste měli nejen pořizovací náklady, ale také náklady na instalaci a údržbu.


(Lemmy)

8. Ekologický dopad: Dlažby a obklady vyrobené z recyklovaných materiálů nebo vyráběné s ohledem na životní prostředí mohou být skvělou volbou pro ty, kteří chtějí snížit svůj ekologický dopad.


(Wanderlust)


(Wanderlust)

Výběr správného obkladu či dlažby pro váš obývací pokoj může být výzvou, ale s pečlivým zvážením těchto faktorů budete schopni najít ten pravý materiál, který odráží vaše potřeby a styl.


(Deconcrete)

V koupelnovém studiu Sanita.cz jsme připraveni vám pomoci zvážit všechny tyto důležité faktory při výběru obkladů a dlažby pro váš obývací pokoj. Náš tým odborníků má rozsáhlé zkušenosti a znalosti, které vám pomohou najít ideální řešení, které bude odpovídat vašim potřebám, stylu a rozpočtu. Nezáleží na tom, zda preferujete moderní nebo tradiční styl, hledáte ekologické materiály nebo máte konkrétní požadavky na odolnost a údržbu, v Sanita.cz vám poskytneme nezbytné rady a podporu. Těšíme se na vaši návštěvu a na to, že společně vytvoříme obývací pokoj vašich snů.


(Deconcrete)


(Tropical)


(The Room)


(Torano)


(Colore)


(Onix Pearl)


(Pietra Blue)


Líbil se Vám tento článek? Pokud ano a chtěli byste dostávat upozornění do mailu na další naše články, tak využijte tento odkaz pro přihlášení do odběru. A pokud nás chcete sledovat na sociálních sítích, budeme moc rádi, zde jsou odkazy: Youtube, Pinterest, Instagram, Facebook.

Odběr novinek prostřednictvím e-mailu
Mail s novinkami zasíláme maximálně 1x týdně a svůj odběr novinek můžete kdykoliv zrušit.

Mohlo by vás také zajímat:

Glamour: Když se květiny probudí k životu ve vaší koupelně

Kolekce Glamour je jako jemný dotek květinového pole přenesený do prostoru vaší koupelny. Světlo se odráží od lesklých obkladů jako ranní sluneční paprsky třpytící se na rose. Béžové a krémové tóny vytváří hřejivou náruč, do které se ponoříte po dlouhém dni. Květinový dekor přináší jemný kontrast, jako když vítr rozvlní lístky růží, a z každého detailu čiší ladná harmonie. Tato kolekce promění vaši koupelnu v místo klidu, kde se každý okamžik stává prostorem pro relaxaci.
22.10.2024 10:32

Jak vybrat obklady a dlažbu do kuchyně v roce 2024

Obklady a dlažby jsou do kuchyně prakticky ideální materiály. Hlavní důvod, proč jsou tak populární, je jejich odolnost a snadná údržba. Kuchyně je místo, kde dochází k častým nehodám s vodou, mastnotou či jinými tekutinami. Dlaždice díky své povrchové úpravě snadno odolávají těmto výzvám. Stačí je otřít vlhkým hadříkem a vypadají zase jako nové. Navíc jsou odolné vůči teplotním změnám, což je v kuchyni velkou výhodou, a jsou také hygienické, protože neabsorbují pachy a jsou snadno čistitelné.
10.10.2024 12:47 zobrazeno: 92x

Veruno od Tubadzin: Mramorová elegance pro vaše interiéry

Dlaždice z kolekce Veruno od polského výrobce Tubądzin představují elegantní a sofistikované řešení pro moderní koupelny a interiéry. Dlažba v matném provedení s jemnými šedými odstíny vytváří prostor plný klidu a harmonie, inspirovaný přírodními kameny. Velkoformátová rektifikovaná dlaždice o rozměrech 59,8 x 119,8 cm zajišťuje minimální počet spár, což přispívá k čistému a jednotnému vzhledu prostoru.
07.10.2024 12:30 zobrazeno: 63x

Sanita.cz Holejšovský Garčev
Na Spojce 472
252 42 Vestec

IČ: 41828321
DIČ: CZ6710230208

tel.: 607 989 833, 774 989 849, 774 989 850
mail: info@sanita.cz
sociální sítě: Youtube, Pinterest, Instagram, Facebook
Otevírací doba prodejny
po: 10:00 - 19:00
út: 10:00 - 17:00
st: 10:00 - 17:00
čt: 10:00 - 19:00
pá: 10:00 - 15:00
polední pauza: 12:00 - 13:00

SO - NE a svátky: ZAVŘENO
Důležité odkazy
Obchodní podmínky
GDPR
Prodejna
Partneři
Zde může být Váš odkaz