Keramické obklady Lasselsberger

V kategorii pórovinových obkládaček je konkurence čím dál ostřejší a nemilosrdnější a to nejen mezi výrobci ale také mezi materiály. Trend, kdy je klasická pórovinová obkládačka nahrazována kvalitnějš

Keramické obklady

V kategorii pórovinových obkládaček je konkurence čím dál ostřejší a nemilosrdnější a to nejen mezi výrobci ale také mezi materiály. Trend, kdy je klasická pórovinová obkládačka nahrazována kvalitnějším a ušlechtilejším materiálem - slinutou glazovanou či neglazovanou dlaždicí - je již naprosto zřejmý. Mezi výhody pórovinových obkládaček oproti konkurenčním materiálům stále patří vyšší rozměrová přesnost bez nutnosti kalibrace, nízká hmotnost a tím i snadná pokládka na stěnu, velká variabilita v glazurách od matné až po extrémně briliantově lesklou glazuru. Pórovinová obkladačka se neomezuje pouze na tradiční formáty 20x25 a 25x33 cm, ale ve spojení s větší tloušťkou je možné dosáhnout i mnohem větších formátů např.45x25 cm i větších.
Koupelny, toalety, kuchyně - to jsou místa, která všichni důvěrně známe. Zde žijeme, denně se setkáváme s různými předměty a materiály, vnímáme a dotýkáme se jich, konáme své potřeby, ale zároveň se relaxujeme a dobíjíme. Jsou pro nás místem očisty, místem pohody. Na vytvoření takového místa pohody už samotná obkladačka nebo dlaždice nestačí. Koupelnu či kuchyni vnímáme jako celek, jehož nedílnou součástí je keramika. Například v koupelně musí existovat soulad mezi sanitou, obkladem, koupelnovým nábytkem, doplňky a barevným laděním stěn a stropu. Jde o způsob vytvoření určitého stylu, který odpovídá našim návykům a tomu, co je nám blízké, s čím se naše osobnost ztotožní.
Společnost Lasselsberger vyšla vstříc svým zákazníkům a ulehčila jim v katalogu LASSELSBERGER CERAMICS 2005 výběr obkladu rozčleněním sortimentu keramických obkladových setů na jednotlivé segmenty podle převažujících životních stylů:Prestige - elegantní a luxusní styl keramických obkladů pro toho, kdo si umí užívat života.

Vision - avantgardní design keramických obkladů a dekorativních doplňků, navazující na nejnovější trendy v architektuře dává vytříbenému estetickému cítění nepřeberné možnosti spojit funkčnost s výjimečnou elegancí.Natura - přirozený uvolněný styl inspirovaný přírodními krásami a materiály.Fresh - barvy, hravost, vitalita mládí – prostor pro fantazii bez hranic.Clasic - elegance prověřená časem ve znamení tradičních keramických motivů a kultivované barevnosti.


V kolekci společnosti Lasselsberger segment Vision zahrnuje minimalistický až puristický styl

Minimalistický styl – jednoduché jednobarevné obklady, obvykle obdélníkových formátů 12,5x33; 25x45 cm, v barvách bílá, vanilková, oranžová sv. i tmavě šedá velmi módní jsou odstíny hnědé. Při prezentaci v minimalistickém stylu je kladen důraz na čistotu, jednoduchost, obkládačky jakoby stojí až v pozadí a pouze podtrhují výsledný dojem. Koupelny jsou bez zbytečných příkras, materiály si nehrají na žádné imitace přírodních materiálů - naopak využívá se kombinace formátů, jako doplněk se často používají geometrické reliéfní prvky a obklady ve stejné barvě jako základní obkládačka. Je zde kladen velký důraz na detail a jeho řešení. V kolekci Lasselsberger 2005 se v tomto stylu objevují série DUNE, DIAGONALE ve formátech 25x33 cm a ve formátu 25x45 cm, série PROJETO LIGHT a PROJETO ROSES.

Segment Natura inspirován nejen přírodními materiály s často stylizovanými květinovými motivy ale zahrnuje styl „lounge“

Lounge styl - přišel ve druhé polovině 90. let z Britských ostrovů, kde se nejprve uplatnil v hudbě. Jeho ležérnost a uvolněnost proniká i do dalších oblastí lidské činnosti, včetně architektury a bytového interiéru. Tento styl oslovuje především mladé lidi. Spíše než v jednotlivých obkladech se projevuje ve vnímání interiéru jako celku svou ležérností, hravostí a pohodovou atmosférou.V kolekci Lasselsberger lze do tohoto stylu zařadit především sérii NATURES WAY a COMPARISON STYLE. Inspirace stylilizovanými květinovými motivy použití trendového obdélníkového formátu 12,5x33cm svěžích až zářivých barev ve 3 tónech modré a provokativní fialové to je série FIORE. Segment Prestige je v katalogu LASSELSBERGER CERAMICS 2005 reprezentován novou sérií VERSAILLE. Ta je inspirovaná tradiční porcelánovou dekorací podglazurovými kobaltovými barvami v kombinaci s ušlechtilou porcelánově bílou lesklou glazurou je typickou představitelkou tohoto segmentu.

Segment Fresh je zastoupen ve 3 nových sériích:
NUANCE - věží jemné módní pastelové barvy modrá zelená, žlutá a oranžová jejich vzájemné prolínání použití nejenom dekorativních listel ale také mozaik. Stále populárnější obdélníkové formáty 12,5x33 a jednoduchá dekorace se stylizovaným květinovým motivem to je série SOFT vhodná nejen jako koupelnový, ale také kuchyňský set. Posledním představitelem segmentu Fresh je série STUCCO založená na 4 pastelových barvách nabízených vždy ve dvou tónech – světlá a tmavá v kombinaci se zajímavým štukovým reliéfem.

Objektová keramika
Objektová keramika musí splňovat čtyři naprosto základní požadavky:
- fyzikální mechanické a chemické vlastnosti uvedených materiálů musí být takové, že zaručí dlouhou životnost a snadnou jednoduchou údržbu v daném místě
- musí svým vzhledem a formátovou variabilitou, modularitou vycházet vstříc soudobé architektuře tak aby projektanti, architekti s těmito materiály rádi a inovativně pracovali
- materiály musí splňovat také základní podmínku stavebních firem, tj. snadnou pokládku, vyspárováni a vyčištění. U některých výrobků např. TAURUS INDUSTRIAL je nutné počítat s vibrační pokládka, naopak u mozaiky formátu 10x10 cm a menší podlepení na síti umožňuje snazší a rychlejší pokládku. Velkoformátové dlažby zase najdou použití na montovaných fasádách s pomocí uceleného systému uchycení.
- v našich klimatických podmínkách je u dlažeb samozřejmostí garance mrazuvzdornosti
Katalog objektové keramiky Objekt 2005 obsahuje:
1) COLOR-1 - keramické obkladačky barevná škály stupnice RAL DESIGN v 8 základních barvách a 3 tónech (barevně a formátově provázaná s nabídkou glazovaných dlaždic COLOR 2) s modulárními formáty v rozměru 8 (od 9,8x9,8, 14,8x14,8, 19,8x14,8, 14,8x14,8; 24,8x19,8 cm)

2) COLOR-2 - keramické glazované dlaždice s modulární formáty v rozměru 7 (14,7x14,7; 19,7x19,7; 29,7x29,7 cm) a mozaikové lepence ve formátech prvků 2,3x2,3; 4,7x4,7; 9,7x9,7cm, nabídka třech ruzných povrchů - standardní, mírně protiskluzný R9, reliéfní protiskluzný R10 B; nabídku technické tvarovky umožňující dílo zakončit do detailu (sokly včetně rohů a koutů) a bezbariérové tvarovky umoňující detailní a funkční řešení hygienických prostor pro tělesně postižené
3) Ucelený koupelnový set UNIVERSAL je určen především pro řešení hygienických a sanitačních prostor ve veřejných budovách a stavbách
4) Nabídku WHITE doplňuje kolekci bílých obkladaček v šesti formátech a pěti typech povrchů - hladký, reliéfní lesklý a matný pro objektové použití.
5) TAURUS – keramickou slinutou neglazovanou dlažbu. Tyto dlaždice lze bez jakéhokoliv přehánění nazvat keramikou přelomu tisíciletí. Svými vlastnostmi jako mrazuvzdornost, nízká nasákavost, výborná čistitelnos splňují nejnáročnější požadavky na řešení keramické dlažby a obkladu bez jakýchkoliv kompromisů. V pěti designově odlišných sériích Color, Granit, Porfyr, Mramor a Industrial nabízí dlažbu s naprosto universálním použití v exteriéru i interiéru, na podlaze i na stěně - ve formátové řadě od rozměru 10x10 až po 60x60 cm. Nosným kalibrem ve všech formátech je rozměr 8. Ve formátu 30x30 podle požadavků na protiskluznost ve standardním hladkém povrchu s protiskluzností R9,a u nově zavedeného povrchu SB s protiskluzností R10A. Série Industrial je zaměřena zejména pro průmyslové použití a ve formátech 15x15, 20x20 cm nabízí kompletní škálu protiskluzných povrchů R11-R13 V8. Pro nejnáročnější použití nabízí tato série také dlažbu se zesílenou tloušťkou z běžných 9 mm na 12, 13, až dokonce 15 mm. Ušlechtilost a krásu tohoto moderního keramického materiálu ještě zvýrazňuje leštěný povrch. Komplexní a detailní řešení zajišťuje systém tvarovek schodovka a schodová lišta, sokly a rohy s požlábkem i bez něj a tvz. sokl-žlábek, který řeší nabízí řešení v hygienicky náročných potravinářských provozech podle předpisů EU.

Výjimečné postavení má bazénový program POOL, který je využíván jak pro velké objektové bazény tak pro privátní bazény.

Aktuální nabídku sortimentu naleznete zde

Pro inspiraci jsme pro Vás připravili několik fotografií, které naleznete zde.

Buďte v obraze a sledujte nás na sociálních sítích: Youtube, Pinterest



Odběr novinek prostřednictvím e-mailu
Mail s novinkami zasíláme maximálně 1x týdně a svůj odběr novinek můžete kdykoliv zrušit.
08.09.2006

Mohlo by vás také zajímat:

RAKO - Urban
RAKO - Urban

Moderní obkládačky ve formátu 20 x 40 cm s reliéfním povrchem. Teplá a studená škála barev. Komfortní nabídka mozaiky 5x5 cm v identických barvách obkládaček. Dekorace i mozaika podporují hravost řešení nejen v koupelně.

Obklady a dlažby
Obklady a dlažby

Prohlédněte si u nás přes 1000 produktových řad obkladů a dlažeb. Ve světě koupelen se pohybujeme již mnoho let a každá koupelna je pro nás výzvou. Jsme rádi, když Vám můžeme pomoci k dosažení nejlepšího výsledku.

Doporučujeme z naší nabídky
Doporučujeme z naší nabídky

Vybrali jsme několik desítek produktů, které by Vás mohli zajímat. Nechte se inspirovat!

Katalog obkladů a dlažeb 2016/17
Katalog obkladů a dlažeb 2016/17

Napište si o náš katalog (120 stran inspirace) obkladů a dlažeb. Rádi Vám ho zdarma zašleme! Tato nabídka platí pro prvních 100 zájemců. Pište nám prosím do zpráv na Facebooku, nebo na mail info@sanita.cz. Katalog by se k Vám měl dostat zhruba do týdne po odeslání žádosti.

Laufen - Living Square
Laufen - Living Square

Living Square jde na hranici možného. Extrémně ploché umyvadlo se svými rovnými hranami se doslova vznáší před stěnou. I takto elegantní může být keramika. Living Square nadchne svou štíhlou siluetou: dvojumvadlo s užitečnou šířkou 180 cm poskytuje skutečně funkční mycí plochu. Ladně působí rovněž s nábytkem řady Case.

Koupelnové pomůcky pro handicapované, starší či pohybově omezené osoby
Koupelnové pomůcky pro handicapované, starší či pohybově omezené osoby

Prostředí, které je z hlediska dobrého pohybu a orientace vstřícné pro každého bez rozdílu, prostředí které nazveme bezbariérovým prostředím, by mělo být v každé kulturní a vyspělé společnosti samozřejmostí.

Chytrá baterie nové generace: Oras Vienda
Chytrá baterie nové generace: Oras Vienda

Chytrá bezdotyková baterie Oras Vienda je brilantní kombinací vyspělé technologie, excelentního dizajnu a desetiletí zkušeností.

Fedon - nové radiátory na nejvyšší úrovni.
Fedon - nové radiátory na nejvyšší úrovni.

Fedon od Kermi je nejen výkonný radiátor – na přání je dodáván s funkční spárou pro řadu příslušenství, a stává se plnohodnotným, multifunkčním designem interiérů v moderním životním prostředí.


Vložit komentář

Sanita.cz Holejšovský Garčev
Na Spojce 472
252 42 Vestec

IČ: 41828321
DIČ: CZ6710230208

tel.: 607 989 833, 774 989 849, 774 989 850
mail: info@sanita.cz
sociální sítě: Youtube, Pinterest
Otevírací doba prodejny
po: 10:00 - 19:00
út: 10:00 - 17:00
st: 10:00 - 17:00
čt: 10:00 - 19:00
pá: 10:00 - 15:00
polední pauza: 12:00 - 13:00

SO - NE a svátky: ZAVŘENO
Důležité odkazy
Obchodní podmínky
GDPR
Prodejna
Partneři
Krásná tapeta v pozadí tu je díky službě SVGBackgrounds.com. Děkujeme.
Potřebuji poradit