Nové série keramických obkladů a dlažeb RAKO 2007

V roce 2007 přišla česká značka RAKO s celkem osmi novými sériemi obkladů a dlažeb určenými do koupelen. Svým designem se inspirovaly světovým trendem zvětšování formátů

Koupelny

V roce 2007 přišla česká značka RAKO s celkem osmi novými sériemi obkladů a dlažeb určenými do koupelen. Svým designem se inspirovaly světovým trendem zvětšování formátů (týká se zejména podlahových dlaždic), proto se nově i v koupelnách můžeme setkávat s dlaždicemi 45 x 45 cm. RAKO však přináší i zcela nový formát u obkládaček, a to 20 x 40 cm (např. Orchidea, Sfera, Villa aj.). Ten je jako stvořený pro kombinace horizontálního i vertikálního pokládání s využitím poměrů stran 2 : 1.

V inovacích se také objevily tři typy nových mozaik. Jednak je to protkávaná mozaika, která, na rozdíl od tradičních kostiček, v sobě kombinuje proplétané pásky o velikosti 2,3 x 7,3 cm ve stylu textilní osnovy (např. u sérií Dolce Vita a Litera), jednak jednoduše efektní mozaika využívající rovněž nový formát (2,3 x 7,3 cm) avšak v jednoduchém systematickém položení na vazbu (např. u sérií Sfera a Sidney) a v neposlední řadě nová varianta mozaik úspěšné stávající série City, která po klasické drobné kostce představuje pásky 2,3 x 7,3 cm položené tzv. na vazbu (jako cihly).

Do českých koupelen se promítl i aktuální damaškový styl se svými typickými velkoplošnými květinovými vzory (např. u série Dolce Vita, Sidney, Orchidea), které umožňují ozvláštnit jednoduchý prostor nebo použít ve větších plochách jako nástěnné obrazy.

Dolce Vita – sladký život v koupelně

Dolce Vita, to jsou všechny radosti života, plnost a krása, bezstarostnost a umění žít. Rozmarně velké obkládačky 25 x 45 cm s jemným ornamentem ve čtyřech barvách od růžové, přes zelenkavou, světle modrou až k bílé spolu s inzertem ve vysoce dekorativním damaškovém vzoru vnesou tyto atributy do každé koupelny. Ve stejném formátu 25 x 45 cm se setkáme rovněž s inzerty v designu „káro“. O kontrastní efekt s květinovými vzory se postará netradiční „protkávaná“ mozaika, nejmodernější nástupkyně tradičních kostiček, nabízená v plátu o velikosti 30 x 30 cm. Dojem z celé série umocní matné dlaždice ve formátu 33,3 x 33,3 cm s jemnou strukturou stejného ornamentu, který zdobí povrch obkladaček.

Hlavní prvky série Dolce Vita:

obkládačky 25 x 45 cm

dlaždice 33,3 x 33,3

inzerto 25 x 45 cm

mozaika 2,3 x 7,3 cm / 2,3 x 2,3 cm nabízená nalepená na síti 30 x 30 cm

bombato 25 x 5 cm

Sfera – nový formát vytváří nové možnosti

Moderní svým formátem 20 x 40 cm (viz. slovníček), který vybízí k využití elegantního poměru 2:1. Dvě obkladačky horizontálně položené nad sebou ideálně doplní jedna vertikální a tak pořád dál. Množství variant položení spolu s teplými barvami (oranžová, sytě žlutozelená, tmavě hnědá) dělá z této koupelny variabilní prostor pro vaši fantazii. Dekory série Sfera jsou založeny na detailu vlnek. Objevují se jak na reliéfu lesklých obkladů, tak v barevném provedení celoplošného středového dekoru (v odpovídajícím formátu 20 x 40 cm) nebo na vícebarevné listele opatřené leštěným povrchem. Aktuálnost této série podtrhuje zcela nový typ mozaiky složený z obdélníčků 2,3 x 7,3 cm v barevném mixu kombinujícím všechny barvy lesklých obkladaček. Podlahu Sfery tvoří dlaždice nového velkého formátu 45 x 45 cm z podlahové série Buffalo ve dvou základních barvách Sfery – oranžové a tmavě hnědé. Ve svém povrchu kombinují efekty lesku a matu a dosahují tak dojem dokonalé imitace přírodní kůže. Využijte množství na pohled neslučitelných kombinací, které Sfera nabízí a nechte se překvapit jejím promyšleným designem.

Hlavní prvky série Sfera:

obkládačky 20 x 40 cm

dlaždice 45 x 45 cm

inzerto 20 x 40 cm

listela 40 x 8,2 cm

mozaika 2,3 x 7,3 nabízená nalepená na síti 30 x 30 cm

bombato 20 x 3 cm



Villa – růžová fantazie

Výrazně růžová, jeden z barevných hitů této keramické sezony, se uplatnila na obkládačkách s moderním novým formátem 20 x 40 cm (viz. slovníček), celoplošných dekorech s motivem trojúhelníčků i na podlahových dlaždicích. Další varianty série nabízejí tmavě modrou a hnědooranžovou (u obkladů navíc i světle šedou a světle žlutou) přičemž každá z nich dodává této koupelně zcela jiný styl. Barva hladkých obkladů i dlaždic je ozvláštněna designem připomínajícím nepravidelnosti přírodního kamene, na dlaždicích hladký povrch kombinuje efekty matu a lesku. Hlavním magnetem série jsou inzerta 20 x 40 cm s částečně odleštěným povrchem (viz. slovníček) a perleťovým efektem kombinující základní barevnou škálu s jasnými signálními tóny v geometrickém rastru doslova zářících trojúhelníčků.

Hlavní prvky série Villa:

obkládačky 20 x 40 cm

dlaždice 40 x 40 cm

inzerto 20 x 40 cm

listela 40 x 9 cm

bombato 20 x 3 cm



Sidney – koupelna, ve které není nikdy zima

Ranní probuzení v koupelně Sidney vám přinese pocit skutečného luxusu. Ačkoli série kombinuje ultramoderní prvky v designu roku 2007, koupelna vytváří atmosféru bohatství a luxusu zámků a šlechtických sídel. Tapetám a gobelínům na stěnách, které koupelnu zateplují, se podobají bílé, světle béžové a béžové obkládačky v moderním novém formátu 20 x 40 cm (viz. slovníček) opatřené plastickým svislým řetízkovým reliéfem a rozměrově odpovídající inzerta s motivem květů. Pro dosažení dokonalého estetického dojmu jsou inzerta určena ke kombinování v setu po čtyřech kusech, který na stěně vytvoří obrazec o velikosti 40 x 80 cm. Jako efektní protipól zdobnosti květinových vzorů série zahrnuje i jednoduché čisté tvary mozaiky v novém rozměru 2,3 x 7,3 cm. Luxusní dojem z celé série dotahují velkoformátové elegantní dlažby 45 x 45 cm s jemně reliéfním povrchem kobercového vzoru s výrazným třpytivým efektem.

Hlavní prvky série Sidney:

obkládačky 20 x 40 cm

dlaždice 45 x 45 cm

inzerto 20 x 40 cm (nabízené jako čtyřkusový set – obraz)

listela 40 x 9 cm

mozaika 2,3 x 7,3 cm

bombato 20 x 3 cm



Orchidea – svěžest a čistota

Jiskřivé barvy, květinový motiv a reliéf v podobě drobných kapek rosy, to vše se u série Orchidea spojuje v dojem neopakovatelné svěžesti. Z koupelny Orchidea sálá energie díky jasné žluté, oranžové, modré a bílé barvě a dojem čistoty podtrhuje lesklý reliéfní povrch obkladaček s pixelovým designem (viz. slovníček). Dlaždice 33,3 x 33,3 cm s jemnou strukturou čerstvě padlé rosy přesně barevně odpovídají obkladům. Velká variabilita pokládání je zajištěna nabídkou dvou druhů dekoračních listel v délce 20 cm (20 x 4,5 cm) nebo 40 cm (40 x 9 cm). Výrazným prvkem celé série jsou inzerta s celoplošným květinovým vzorem v modré nebo žlutooranžové barvě.

Hlavní prvky série Orchidea:

obkládačky 20 x 40 cm

dlaždice 33,3 x 33,3 cm

inzerto 20 x 40 cm

listela 20 x 4,5 cm

listela 40 x 9 cm

bombato 20 x 5 cm

bombato 20 x 2,3 cm



Delis – útulná koupelna pro celou rodinu

Jako ve včelím úlu může být rušno a zabydleno v koupelně Delis. Její teplé, jakoby medové barvy béžové, oranžové a hnědé doplněné bílou zajistí, že v koupelně Delis nebude nikdy smutno a zima. Obkladačky 20 x 40 cm (viz. slovníček) s motivem šestihranu včelí plástve jsou navzájem jednoduše barevně kombinovatelné. Záleží už jen na vás a parametrech vaší koupelny, zdali využijete tradičního způsobu pokládky, to znamená kombinace jedné barvy doplněné bílou, nebo moderně zapojíte všechny barvy. Pro osvěžení obkládaných ploch je připravena listela 20 x 6 cm se všemi barvami série, taktéž v designu šestihranu. Celá série je zasazena na základu jednobarevných dlaždic 33,3 x 33,3 cm s jemnou strukturou lesklých kapiček rosy.

Hlavní prvky série Delis:

obkládačky 20 x 40 cm

dlaždice 33,3 x 33,3 cm

listela 20 x 6 cm

bombato 20 x 3 cm



Litera – koupelna, ve které se bude psát váš život

Série Litera má všechny předpoklady k tomu, aby splnila vaše požadavky a přizpůsobila se vašemu stylu. Série je založena na obkládačkách v tradiční velikosti 25 x 33 cm a dlažbách 33,3 x 33,3 cm, které jsou však vysoce netradiční svým designem. Název série – Litera – odkazuje k jakoby „popsanému“ povrchu obkladů i dlažeb, což tuto koupelnu odlišuje od každé jiné. Písmo v kombinaci se světle béžovou, béžovou a hnědou dodává koupelně patinu zašlých časů. A přesto je ultra moderní! O to se postarala netradiční „protkávaná“ mozaika, nejmodernější nástupkyně tradičních kostiček, nabízená v plátu o velikosti 30 x 30 cm, ve kterém kombinuje všechny barvy série ozvláštněné zlatavými záblesky. Koupelna Litera je nabízena i v chladnějších tónech modré a světle modré barvy doplněných odlesky platiny na mozaice. Kromě nové protkávané mozaiky série zahrnuje i mozaiku klasickou (2,3 x 2,3 cm) v provedení „zlato“ nebo „platina“ tak, aby barevným tónem odpovídala teplému barevnému ladění hnědých odstínů, nebo modrým studeným odstínům. Obkládané plochy ozvláštní i dva druhy listel (33 x 5 cm nebo 25 x 5 cm) a inzerto ve velikosti odpovídající obkladům. Díky svému designu a barevnému ladění umožňuje série Litera velkou variabilitu použití jednotlivých prvků a pokaždé tak může vzniknout jiná koupelna.

Hlavní prvky série Litera:

obkládačky 25 x 33 cm

dlaždice 33,3 x 33,3 cm

inzerto 25 x 33 cm

listela 33 x 5 cm

listela 25 x 5 cm

mozaika 2,3 x 7,3 cm / 2,3 x 2,3 cm nabízená nalepená na síti 30 x 30 cm

mozaika 2,3 x 2,3 cm nabízená nalepená na síti 30 x 30 cm

bombata 25 x 5 a 25 x 2,3 cm



Shikoku – pro očistu těla i duše

Série Shikoku se inspirovala Asií v moderním pojetí. Její světlé odstíny a jemné dekorace dodají i té nejmenší koupelně vzdušnost a příjemnou relaxační atmosféru. Základem série jsou hladké matné obkládačky ve formátu 25 x 33 cm a dlažby 33,3 x 33,3 cm, oboje ve světle béžové a světle šedé barvě, u obkladů ještě doplněné čistě bílou. Jemnou hru lesku a matu vnášejí do prostoru nepravidelné motivy na dlaždicích inspirované přírodou a zejména potom inzerta (25 x 33 cm), na kterých se promítl celý bambusový les ztvárněný mírným reliéfem a zvýrazněný metalickými barvami. Podobně reliéfní jsou i listely (25 x 4,5 cm) nabízené ve tříkusových setech ke každému z obou barevných odstínů – šedý, nebo světle béžový. Celkový výraz série je založen na hladkých obkládačkách v protikladu s inzerty a listelami zvýrazněnými reliéfem a metalickými barvami. Inzerta lze navíc variabilně skládat vertikálním nebo horizontálním způsobem, nebo i jako nástěnný obraz složený ze čtyř kusů.

Hlavní prvky série Shikoku:

obkládačky 25 x 33 cm

dlaždice 33,3 x 33,3 cm

inzerto 25 x 33 cm nabízené ve čtyřkusovém setu

listela 25 x 4,5 cm nabízená ve tříkusovém setu



City Mosaic – variabilní mozaiky

Nová varianta mozaik úspěšné stávající série City, která po klasické drobné kostce představuje pásky 2,3 x 7,3 cm položené tzv. na vazbu. Nový typ mozaik je nabízen ve všech stávajících barevných odstínech, to je v ladění do žlutozelené, hnědobéžové, modrobílé a žlutomodré.

Podlahy

Podlahy roku 2007 se vyznačují svou neotřelou barevností a rozměrem 45 x 45 cm, který se stává standardem v moderní keramice. Mezi podlahovými sériemi uvádí značka RAKO i takové odstíny, jako je červená, modrá, šedá (série Arena), nebo ultra moderní jemně růžová v kombinaci například se světle zelenošedou (série Loft). Doslova stylový převrat představuje design kůže v intenzivních barvách a s originálními bordurami (série Buffalo). Jednoduchým a přesto výrazným interiérům budou slušet dlažby s metalickým povrchem, popř. s třpytkovými efekty (série Defile, Loft aj.). V souladu s přetrvávajícím trendem rovnoměrně upravovaných hran pro pokládání s úzkou spárou rozšířila značka RAKO svou nabídku kalibrovaných dlažeb. Podlahová keramika roku 2007 se nese v duchu střízlivosti, minimalismu a efektních povrchů s minimem dekorací.

 

Arena – barvy zvítězily v aréně života

Podlahová série Arena zaujme na první pohled živou barevností a geometrickými vzory. Zahrnuje dlaždice o rozměru 45 x 45 cm v žluté, béžové, červené, šedé i v modré barvě. Výsledný efekt doladí vícebarevná mozaika na síti 45 x 45 cm, kterou lze používat jako podlahovou rozetu nebo řezat na dekorativní bordury. Povrch dlaždic této série dosahuje protiskluznosti R10, což je předurčuje k použití i na terasách, balkonech a dalších venkovních prostorách, které jsou napojeny na interiér. Technické parametry umocňuje použití barevných hmot, které dává dlažbě prakticky neomezenou životnost. Arena představuje výjimečné spojení funkčnosti a designu.

Hlavní prvky série Arena:

dlaždice 45 x 45 cm

rozeta 45 x 45 cm

sokl 45 x 8 cm



Loft – harmonie barev

Loft, to je podlaha v trendovém „vintage“ stylu. Série Loft umožňuje dokonale promyšlené vzájemné kombinace dlažeb 45 x 45 cm v jemně růžové, slonově bílé, zelenošedé a hnědé barvě. Všechny barvy jsou jakoby zastřené, hladký matný povrch dlaždic je opatřen třpytkovým efektem, který dlaždicím propůjčuje přirozenou patinu. Série je doplněna i rozetami s lehkým damaškovým ornamentem. Dlaždice mají probarvený střep, což umožňuje sérii Loft dekorovat pomocí řezání, používat základní dlaždice i na sokly a uplatňovat všude tam, kde je možné zúročit stejnou barevnost hmoty dlaždice a jejího povrchu.

Hlavní prvky série Loft:

dlaždice 45 x 45 cm

rozeta 45 x 45 cm

sokl 45 x 8 cm



Defile/Defile Lappato – přehlídka toho nejlepšího pro podlahy i kuchyně

Podlaha Defile představuje modulární sérii vzájemně kombinovatelných formátů pro vytvoření stylově čistého interiéru. Metalické hnědé a béžové dlaždice 30 x 60 cm nesou reliéf jemných linek, bílá varianta dlaždic je v nabídce v obou formátech 45 x 45 cm a 30x60 cm. U bílých je kromě základní verze k dispozici i lapovaná a kalibrovaná varianta, která dosahuje nepravidelných efektů lesku a matu a navíc umožňuje pokládání s úzkou spárou. Defile je sázkou na jistotu pro vytvoření jednoduše efektního interiéru, ať se už jedná o kuchyni, nebo podlahy v celém bytě.

Hlavní prvky série Defile:

dlaždice 45 x 45 cm

dlaždice 30 x 60 cm

sokl 45 x 8 cm

 

Sidney/Sidney Lappato – decentní elegance pro podlahy i koupelnu

Třpytivá kobercová struktura povrchu v decentních barvách a nový formát 45 x 45 cm poskytují záruku kvalitní a nadčasové podlahy pro celý interiér. Dlaždice Sidney jsou nabízeny v bílé, světle béžové, béžové a šedé barvě. Náročnějším zákazníkům vyhoví lapovaná kalibrovaná úprava s nepravidelným odleštěním, která podlaze Sidney zajistí přirozené efekty lesku s matem a navíc umožní pokládat dlaždice i s velmi úzkou spárou. Vybrané barevné varianty dlaždic Sidney jsou určeny ke kombinování se stejnojmenou koupelnovou sérií obkladů.

Hlavní prvky série Sidney:

dlaždice 45 x 45 cm

 

Geo – design přírodní břidlice s funkčními vlastnostmi kvalitní keramiky

Série Geo ideálně spojí do jednoho celku podlahy, koupelnu i kuchyni v celém bytě. Jasná barevná kombinace bílé a černé barvy spolu s výrazným reliéfem přírodního kamene (břidlice) poskytnou skvělý základ modernímu interiérovému designu. Série Geo je výjimečná svou širokou nabídkou formátů 30 x 30 cm, 45 x 45 cm i 30 x 60 cm, čímž umožňuje vzájemné kombinování.

Hlavní prvky série Geo:

dlaždice 30 x 30 cm

dlaždice 45 x 45 cm

dlaždice 30 x 60 cm

sokl 45 x 8 cm



Buffalo – dokonalé ve stylu, dokonalé v kvalitě

Dlaždice Buffalo představují inteligentní spojení designu měkké kůže a vlastností kvalitní keramiky. Nádherně plné barvy vycházející z přírodních barevných tónů země a ohně v kombinaci s jemnou strukturou přímo zvou k pohlazení po příjemné a teplé kůži. Série je založena na novém formátu 45 x 45 cm, se kterým ladí extravagantní bordura v designu stříhané kůže.

Hlavní prvky série Buffalo:

dlaždice 45 x 45 cm

bordura 45 x 7,2 cm

sokl 45 x 8 cm



Essencia/Essencia Lappato – univerzální design a výjimečné vlastnosti

Essencia představuje základ pro kvalitní podlahu, a to nejen v bytovém interiéru, ale i v komerčních projektech. Množství kombinovatelných barevných variant, modulární formáty a výborné vlastnosti slinutých dlaždic dělají ze série Essencia to správné řešení pro jakýkoli účel. Další výhodou je i probarvený střep zvyšující výrazným způsobem životnost dlažby a umožňující použití těchto dlaždic např. pro sokly a pro nejrůznější upravování řezáním, kde by mohl být na překážku nestejně barevný střep oproti povrchu dlaždice.

Hlavní prvky série Essencia:

dlaždice 45 x 45 cm

dlaždice 30 x 60 cm

rozeta 45 x 45 cm

sokl 45 x 8 cm

schodovka 30 x 60 cm



Kuchyně

Kuchyně RAKO pro rok 2007 se neomezují pouze svým polem působnosti. Přesahují ať už „jen“ na podlahy do celého bytu, ale i do koupelen (např. série Aqua i Chilli). Hlavními styly, které se do kuchyní letošního roku promítly jsou styl přírodního dřeva a přírodních barev (Defile, Zebrano), klasická pastelově barevná série pro hravou domáckou kuchyni, ale i temperamentní rustikální styl pálivého koření. Všechny série obkladů a dlažeb pro kuchyně splňují veškeré funkční požadavky na provoz v kuchyni. Znamená to, že obklady se snadno čistí, vydrží případný náraz kuchyňského nádobí a pro příznivce keramických pracovních ploch, nebo modelování nik a kuchyňských polic jsou k dispozici v rámci každé série funkční doplňky – bombata, pro vyřešení horizontálních hran.

 

Defile – pro efektní kuchyně i podlahy

Vysoce slinuté glazované dlaždice jsou nabízeny v nové větší velikosti 45 x 45 cm nebo 30 x 60 cm, včetně soklu (45 x 8 cm) pro dokončení podlah. Kuchyně Defile charakterizuje design jemné struktury linek, který je u odstínu béžové a hnědé dále ještě zvýrazněn metalickým efektem. Bílá varianta dlaždic je nabízena i v provedení „lappato“ (série Defile Lappato). Lapování je nepravidelné odleštění povrchu dlaždic, kterým se dosáhne kontrastního efektu lesku a matu. S lapováním je spojena kalibrace hran dlaždic, které jsou následně vhodné k pokládání s minimální spárou.

Hlavní prvky série Defile:

dlaždice 30 x 60 cm

dlaždice 45 x 45 cm

bílé provedení dlaždic nabízeno i v provedení „lappato“

sokl 45 x 8 cm



Zebrano – kuchyně ve stylu tropických dřevin

Buďte v obraze a sledujte nás na sociálních sítích: Youtube, Pinterest



Odběr novinek prostřednictvím e-mailu
Mail s novinkami zasíláme maximálně 1x týdně a svůj odběr novinek můžete kdykoliv zrušit.
05.03.2007

Mohlo by vás také zajímat:

Katalog Sanita.cz 2018/19
Katalog Sanita.cz 2018/19

Zastavte se na vzorkové prodejně v Zelenči u Prahy pro nový katalog obkladů a dlažeb pro rok 2018/19.

Katalog 2015/2016 - obklady a dlažby
Katalog 2015/2016 - obklady a dlažby

Vážení zákazníci, připravili jsme pro Vás sto stránkový katalog, který je plný designu, komfortu a inovace. Chcete-li se nechat inspirovat naším katalogem, rádi Vám ho zašleme poštou domů (pište si o něj na mail info@sanita.cz), nebo se zastavte na naší vzorkovně v Zelenči u Prahy a můžete ho mít hned.

Pořizujeme WC s Geberitem
Pořizujeme WC s Geberitem

Víte, která část bytu nejvíce vypovídá o úrovni našeho bydlení? Byli byste možná překvapeni - na jednom z prvních míst by se umístilo WC...

 Zařídit malou koupelnu tak, aby se zdála být velká
Zařídit malou koupelnu tak, aby se zdála být velká

Řada lidí se u nás stále potýká s problémem malé koupelny. Kdekdo přemýšlí, jak by se dal vtipně vyřešit paradoxně znějící požadavek malá zvenku, velká zevnitř. Minulá éra vnímala koupel jako jeden z procesů v bytě, který je jakousi nutností...

NA VELIKOSTI ZÁLEŽÍ!
NA VELIKOSTI ZÁLEŽÍ!

Společnost LASSELSBERGER, a. s., výrobce keramických obkladů a dlažeb zn. RAKO, vyhlašuje soutěž NA VELIKOSTI ZÁLEŽÍ! o nejzdařilejší realizaci kerami

Projekt vzdělávání instalatérů
Projekt vzdělávání instalatérů

Na instalatérech, jako posledním, ale nejdůležitějším článku záleží, jak jsou kvalitní umyvadla, klozety, vany nebo sprchové kouty KERAMAG a KOLO zabu

Stavební veletrh Brno 2006 - část 2
Stavební veletrh Brno 2006 - část 2

pokračováním návštěvy Stavebního veletrhu 2006 v Brně uvidíte výrobky firmy Novaservis, keramiku firmy Laufen, vodovodní baterie

Stavební veletrh Brno 2006
Stavební veletrh Brno 2006

Konec dubna 2006 nám přinesl nejen krásné jarní počasí, ale jakokaždoročně byl na Brněnském výstavišti zahájen 11. ročník Stavebních veletrhů.


Vložit komentář

Sanita.cz Holejšovský Garčev
Na Spojce 472
252 42 Vestec

IČ: 41828321
DIČ: CZ6710230208

tel.: 607 989 833, 774 989 849, 774 989 850
mail: info@sanita.cz
sociální sítě: Youtube, Pinterest
Otevírací doba prodejny
po: 10:00 - 19:00
út: 10:00 - 17:00
st: 10:00 - 17:00
čt: 10:00 - 19:00
pá: 10:00 - 15:00
polední pauza: 12:00 - 13:00

SO - NE a svátky: ZAVŘENO
Důležité odkazy
Obchodní podmínky
GDPR
Prodejna
Partneři
Krásná tapeta v pozadí tu je díky službě SVGBackgrounds.com. Děkujeme.